divendres, 27 d’abril del 2018

COLÒNIA  VIDAL I CASA DE L’AMO
 
El passat divendres 20 d’abril, els alumnes de la ZER Alt Berguedà van fer una excursió molt significativa a la Colònia tèxtil Vidal i a la Torre de l’Amo.
De bon matí, i amb la panxa ben plena, vam fer una visita guiada a la Colònia Vidal, a Cal Vidal, on ens van explicar com era la vida personal, social i laboral en aquesta colònia als inicis del segle XX. Durant el recorregut també vam visitar diferents espais: un habitatge, l’escola, la biblioteca, la fàbrica, els banys comuns i el safareig.

Per la tarda, l’excursió va seguir a Viladomiu Nou, on hi ha situada la Torre de l’Amo. Els nens i nenes s’ho van passar d’allò més bé amb la visita teatralitzada de la Torre! Van poder veure i experimentar la vida de l’amo i de les minyones d’aquella època; passadissos secrets, habitacions enormes, vistes privilegiades i mobiliari del tot curiós per a ells.
Finalment, els alumnes van plasmar les seves vivències en un dibuix sobre la visita . Van sorgir idees molt creatives i originals que van poder verbalitzar davant de tothom  ( companys, mestres i monitors).
Cliqueu l’enllaç per veure les fotos!
 
 


 
 
 
 
 
L’ENGLISH DAY DE L’ALT BERGUEDÀ
 
El dijous 12 d’abril els alumnes de la ZER Alt Berguedà van celebrar l’English Day a Bagà. També hi van participar les escoles de Bagà, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Sant Jordi de Cercs.
Durant al matí, vam veure l’obra de teatre en anglès Zapping; on la protagonista podia moure’s en el temps. Seguidament, en diferents grups i barrejats amb altres nens i nenes de les escoles, vam realitzar jocs en llengua anglesa. Per la tarda, cada escola va cantar la cançó en anglès que s’havia preparat i es va fer una ball conjunt per acomiadar la festa.
 
 
Cliqueu l’enllaç per veure les fotos!