dimecres, 26 de febrer del 2020

Productes i estudi de mercat

Cada soci i sòcia de la cooperativa va decidir a casa seva quin producte volia presentar a l'escola per fer-lo a la cooperativa. Cada un de nosaltres vam fer un prototip per saber quanta estona tardàvem a fer-lo i el material que necessitàvem. Un cop fet, el vam portar a l'escola. Cada escola per videoconferència va presentar els seus productes a les altres escoles, es va explicar el nom del producte, el material que havíem fet servir, l'estona que vam necessitar per fer-lo i quin preu més o menys li posaríem per vendre'l.
Quan els vam haver presentat tots, es van ajuntar en un document i vam sortir pels pobles a fer un estudi de mercat. Vam anar pel poble a explicar els nostres productes, a demanar si els comprarien, si el preu estava bé i si tenien alguna proposta de millora. Ho vam anar anotant i vam fer un buidatge dels productes que havien sortit més votats o que més gent compararia. Després amb una videoconferència, d'aquests productes que ens compraria més gent vam fer una votació dels productes que nosaltres volíem fer.

Els productes que van sortir escollits són:

- Bossa de roba
- Boc'n'roll
- Mussol pinya
- 3 en ratlla
- Moneder cactus
- Plantes

Estudi de mercat


CARNAVAL 2020 A LA ZER

El divendres 21 de febrer hem celebrat el carnaval a la nostra ZER. Aquest any el tema era l'Edat Mitjana i les diferents escoles ens hem disfressat dels estaments que hi havia en la societat d'aquella època. És per això que la rua de la tarda es va omplir d'arquers i arqueres, nobles, monges, pageses, bufons, pregoneres i cavallers...
Al matí, ens van rebre al seu castell els nobles del poble, que ens van fer gaudir amb una divertida animació i la celebració del torneig medieval. Aquí en podeu veure les fotos!

Esperem que us agradin!

Estatuts

Per videoconferència amb les tres escoles de la ZER vam redactar els estatuts de la cooperativa. 
Els estatuts és un document que explica  quin és el nom de la cooperativa, què farà la nostra cooperativa, quants diners ha posat cada soci i sòcia, etc.
També hi ha explicat a on donarem el 10% dels beneficis. Nosaltres vam decidir que els donaríem a la protectora d'animals de Berga. 
També vam escriure que quan sapiguem els guanys decidirem quina activitat conjunta farem. 
En el document també hi ha escrit els deures i els drets que tenen els socis i sòcies de la cooperativa i les sancions que tindrem en cas de no complir les nostres obligacions.

Un cop vam tenir els estatuts fets i l'acta de constitució, vam omplir un document per demanar el NIF de la nostra cooperativa. Ara ja el tenim!

Estatuts